Ensammys

God kväll!

Blir ensammys för mig denna regniga kväll.
Micke är iväg och kollar på fotboll hos en vän, Barcelona-Arsenal, fotboll och öl, grabbigt värre :) 

Idag har vart en väldigt bra och härlig dag!
Vi skulle ju iväg till Maria och träffa henne och Lucia och deras små i förmiddags. Vi skulle vara där klockan 11 men Melanie beslöts sig för att sova från 10.15 till 12.15 så vi fick komma dit efter lunch. Lucia var också sen för att Vincent också sov när de egentligen skulle till att åka.
Det händer inte så ofta att Melanie sover två timmar mitt på dagen, men just idag, när vi skulle iväg, då passar hon på lilla busungen :)
Det blev i alla fall en kortisfika. Maria bjöd på kaffe och goda bullar som hon bakat.
Sedan promenerade jag och Melanie ner till ICA Maxi där vi mötte upp Lucia och Vincent för lite matshopping. För mig blev det blöjor och påskmust. Eller blöjor till Melanie och påskmusten till mig och Micke...

Efter ICA Maxi tänkte jag promenera vidare in till stan och kolla runt lite, men kom fram till att jag egentligen inte har något att göra inne i stan så vi promenerade tillbaka hem, upp för den långa och jobbiga uppförsbacken.
Den är verkligen förjävligt när man inte har gått upp för den ett tag. Var helt svettig när vi kom hem... Bra träning för ben och rumpa är det dock, det gillar jag!

Som avslut, lite bilder från denna härliga dag;


Melanie tittar konstigt när jag kämpar upp för backen :)



Melanie gillar att dricka ur glas. Det "lilla" glaset...



Lite svårt att hålla det alldeles själv ;)



Sedan fick Giraff snuttefilt lite uppmärksamhet också!
Kolla in dreggelfläcken på klänningen :)




Bebisträff

Godmorgon!

Snart blir det lite fika och bebisträff med Lucia och Maria och deras små bustroll. Sedan kanske det blir ännu mer fika i Bollebygd hos Vanja. Får se hur vi känner oss efter bebisträffen :)



Fika och shopping

Idag har vi vart ute i det fina vackra vädret nere i stan för att träffa fina Anna som kom på besök från sitt pluggande i Växjö. Nu fick hon se hur mycket Melanie växt sen i julas :)

Innan fikandet var jag inne på H&M och lämnade tillbaka en top jag köpte förra veckan som satt lite för tajt. Orkade inte stå i kö med vagnen för att prova så jag chansade och nu fick jag lämna tillbaka den.
Väl inne tänkte jag att jag skulle hitta nåt fint linne och en kofta. Så gjorde jag och var på väg till kassan för att betala men vände och la tillbaka grejerna. Så där gör jag ofta! Blir så arg på mig själv...
Efter lite fundering och en god chai latte tog vi oss till H&M igen och köpte de här grejerna som jag hade lagt undan tidigare. Det blev en vit kofta och ett lila linne, perfekt till ett par tajts som har blivit ett favoritplagg.
Jeansen sitter åt lite grann fortfarande och är bara obekväma men tajtsen är perfekta!

Just nu är jag helt slut så det ska bli skönt att lägga sig i sängen och titta på lite på CSI med en varm och go älskling. 
Melanie sover gott i sitt nya rum som hon fick igår, med riktigt fönster så att man kan mörklägga, istället för lilla fönstret i snedtaket. Jag fick även lite sovmorgon imorse, lite tack vare att det var mörkare i rummet.



Vår lilla solstråle :) 


Gillar!








Vill ha...

...denna snygga vårjacka från Gina Tricot...





Earth hour

God kväll!

Idag har vart en jättemysig dag!
Började dagen med en god frukost och kaffe och sedan kom Marie med lilla Nathalie på lite fika, trevlig tjej från mammagruppen. 
Sedan blev det mer kaffe och goda bullar i Målsryd där vi hälsade på jobbarkompisen Ralph och hans Camilla och deras lille söte Robin. Melanie fick självklart smaka på lite bulle. Gick inte att lura henne med banan samtidigt som jag åt min bulle. Hon blev rätt arg då, hehe...

När vi åkte hem köpte Micke varsin kebabrulle till oss från Pinocchio. Till efterrätt gjorde han varsin god smoothie med banan- och ananassmak. Lyx :) 

Ikväll är det Earth hour, då ska vi släcka ner alla våra lampor och tända en massa ljus och ha det mys en timma, fast mys blir det mer än en timma men de är ju inte alltid man har bara en massa ljus tända.

Nu ska jag mysa lite med min lilla prinsessa innan hon ska sova!





Premiärgrill

Godkväll!

Årets första grill är nu avklarad! 


Micke "The grillmaster" Back


Till detta tar vi nu varsitt glas rött och sätter på filmen New Moon.

Fredagsmys :)


Gratisbio.se - Samla poäng och få presentkort

Genom att bli medlem på gratisbio.se kan du samla poäng och få presentkort på massa olika ställen, såsom Nelly, Gina Tricot, H&M, ICA, Hemtex, Ving, Siba, OnOff, Lagerhaus, m.fl. Du kan få utan även biobiljetter och tidningsprenumeration.


Du kan enkelt samla poäng genom att vara aktiv på gratisbio.se, värva nya vänner, besöka hemsidor, delta i olika tävlingar, där du även kan vinna till exempel 5000 kr presentkort på ICA eller en resepresentcheck på 5000 kr. Hur bra som helst! Du kan även samla poäng genom att handla på andra sidor, där en viss procent av köpsumman går in på ditt konto på gratisbio.se. 

När du blir medlem får du 50 poäng och ytterligare 25 poäng (dvs 50+25) om du blir medlem via min länk till gratisbio.se, klicka här.

Gå in på gratisbio.se och se själv hur du kan samla poäng och få presentkort och biobiljetter. Medlemsskapet är gratis.


Roadtrip

Goddag!

Snart blir det en liten roadtrip till Kinna till min farmor och farfar.

Mitt överraskningsmys blev uppskattat igår :) Lite gott vin och goda ostar, lite brie, light-chevré, vitlöksbonjour och mjukost med mozarella- och tomatsmak. Mycket gott och väldigt mysigt.

Tittade även på ett till avsnitt av Solsidan. Dom är grymma!

Nu blir det lunch! Potatis-coh majspuré med kalkon till Melanie och till mig blir det en äcklig bit kyckling och rotfrukter med rosmarin :(
Aldrig mer rosmarin i vår mat!!!!!!





Myskväll

Nu blir det snart lite gott vin, lite goda ostar och lite kex med min älskling :)
Gottit!

Semester

Godmorgon!

Regnet smattrar mot vårt fönster i sovrummet medans jag försöker öppna mina trötta ögon samtidigt som en liten Melanie ligger och smaskar på sina tår. Jag kollar på klockan som är 8.23 och sedan får jag en liten spark i ansiktet av Melanie.
Micke hade lagt henne jämte mig när han gick upp klockan sex och inte trodde jag att hon skulle somna om igen och dessutom sova nästan två timmar till.
Det känns som att jag har fått sova ikapp mig lite grann efter några tunga nätter med massa spring fram och tillbaka mellan vårt rum och Melanies rum. Nu verkar också Melanie lite piggare med som också har fått sova ikapp sig lite. Stackarn har ju inte alls fått sova som hon brukar. Men inatt så... :)

Idag ska jag iväg till jobbet och prata semester! Tänk, snart är det sommar och hela familjen får vara lediga länge och vara tillsammans och bara ha det mysigt. Längtar! Känns inte så långt kvar nu när man väl ska planera, men jo, det är ganska långt kvar...suck...

Vi ska i alla fall ha en låååååång semester vi :)



Längtar till jag får ha solen i mitt ansikte så här igen!


Solsidan

Godmorgon!

Avnjuter lite gott kaffe och tittar på Melanie som leker vid babygymmet och med MTV-musik i bakgrunden. Melanie gillar verkligen musik, som jag skrev tidigare så vinkar hon ibland till tv:n och ler stort när musiken kommer igång, underbart!

Igår fick vi åka upp till Barnmottagningen, då vi hade haft några nätter med hysteriskt skrik, så de ville kolla så att det inte var öronen. Melanie hade skrikit som när hon hade kolik, så vi fick känna på det där igen, inget vidare, man blir helt låst, kan inte hjälpa henne på något sätt, inget var bra. Stackarn :(
När vi igår förmiddag kom upp till mottagningen undersökte en läkare hennes öron och sa att det såg jättefint ut, men sen sa hon att det finns ett nytt virus (namnlöst) som inte riktigt kan bestämma sig vart den ska sätta sig, om den ska sätta sig på näsa, hals eller mage. Så denna väljer lite av varje, vilket stämde in på Melanie. Hon är lite rosslig när hon andas och täppt i näsan och bubblig i magen. Så vi ska ge Nezeril och Alvedon på kvällen när hon ska sova. Så inatt var en bättre natt än de senaste men den var inte jättebra, hon vakna ändå flera gånger, som tur var inget skrik. Detta kunde hålla i en vecka sa läkaren, så om tre dagar ungefär hoppas vi att det ska ha gått över.

Häromdagen började vi kolla på Solsidan! Så j*vla rolig serie! Den bästa svenska komedi-dramaserie jag sett. Felix Herngren är ju helt sjukt rolig! har skrattat så jag fått ont i käkarna.



Ett sjukt roligt klipp ur avsnittet vi såg igår. Så j*vla underbart roligt :)
Ikväll hoppas jag vi fortsätter att titta på fler avsnitt! Tusen tummar upp för Solsidan!


Tung natt

God förmiddag!

Är trött som en gnu efter en skitjobbig natt där vi vart vakna flera timmar med en envis liten flicka som inte vill sova. Vi vet inte vad det är som spökar, om det är tänderna eller något annat. Febern och gnället tyder mer på att det kan vara tänderna, men inatt verkade hon även rädd och ville helt enkelt inte sova. Efter ett par tre timmar och en flaska välling somnade hon äntligen mellan mig och Micke. Natten var ändå inte ultimat för nån av oss tre. Melanie sov nästan på Micke och hon vaknade flera gånger och sprattlade med benen och ville ha nappen och ville längre upp på kudden, vilket gjorde att varken jag eller Micke kunde sova bra.
Klockan nio imorse vaknade jag av att en leksak åkte i golvet och undrade först hur den kunde falla i golvet när vi låg alla i sängen, men när jag vaknade till lite bättre såg jag att jag var ensam. Micke och Melanie hade gått ner och låtit mig sova vidare, snällt :)
Nu ligger de två upp i stora sängen och tar sig en lur, det behöver dom.

Hoppas, hoppas verkligen att denna natt blir något bättre!

Idag fyller mor 42 år, så det bli lite mat och fika hos henne lite senare i eftermiddag. Blir en go promenad bort i denna "värme", hela 6,7 grader ute just nu! Nu börjar det likna något!

Nu ska jag passa på att ta mitt lilla träningspass medans mina älsklingar sover!

Feberfri liten prinsessa :) ♥

Idag mår Melanie mycket bättre, vilket kan ses på bilderna som kommer nedan :)



♥♥♥


Kärleksmums




Blev precis klar med detta :) Ljuvligt gott med kärleksmums!

 


Feber

Stackars Melanie har feber :(
Tog tempen på henne innan när hon vaknade då hon kändes varm och så stannade tempen på 39,0. Så nu blir det ingen öppna förskola utan vi stannar hemma och myser och leker massor istället.



Vink vink :)

God morgon!

Sitter och tittar på Melanie som leker med sin nya tygbok som jag köpte till henne igår. Hon verkar gilla den. Mycket färger och fina bilder. Jag trodde det var en sån där prasselbok när jag köpte den så jag blev lite besviken när jag kom hem, jag hade letat efter en sån, men det duger väl med en sån här så länge.
 
Melanie har lärt sig att vinka! Först vinkar hon lite med hela armen och sen bara med handen. Hon vinkar till och med till tv:n, speciellt när Lady Gaga med Bad Romance är på tv :) Hon blir så glad varje gång den spelas.
Vinkningen är inte så lätt att fånga på film heller som jag gärna vill, för då ska hon hela tiden försöka få tag i mobilen eller kameran eller helt enkelt inte vinka. Men bara att fortsätta försöka!

Imorse fick Melanie sova jämte mig i sängen igen, vilket var jättemysigt. Hon var vaken när Micke skulle iväg till jobbet så han la henne jämte mig och sen somna hon om, och jag med. Så mysigt!

Igår eftermiddag var jag och Melanie inne i stan och kollade lite på H&M och Gina Tricot, medans Micke slutade jobba så att vi kunde hämta den nya bilstolen. Jag hittade som vanligt en hel del snyggt, bara för att jag inte ha pengar, precis som det brukar vara. När jag har pengar och ska köpa mig något så hittar jag ingenting, men nu..

Bilstolen är i alla fall jättefin och sitter nu på plats i min lilla pärla, som för övrigt inte är så pärlig längre. Den är jätteskitig och måste få sig en rejäl omgång i tvätten snart! Även om bilen är grå så syns smutsen tydligt. Den är inte tvättad sen juli förra året (stackars bil).

I eftermiddag ska vi bort till öppna förskolan och träffa lite andra bebisar och äldre barn.
Sen kanske, kanske baka något gott, är lite gottesugen. Typ chokladbollar..? Mmmm :)


Det börjar ta sig!

Hej!

Kom nyss in efter en liten promenad med Melanie, som ni ligger och sover i vagnen. Det är hur skönt väder som helst ute och fåglarna kvittrar och himmeln är blå, precis som det ska vara. Förutom att massor med snö ligger kvar. Men den börjar ta sig nu! Mer och mer barmark och man kan även skymta lite gräs här och var. Snart så, är det vår, på riktigt!
 
Efter en lång och skön promenad med Maria och Jolie igår, fick jag för mig att jag skulle få bort vår en meter snöhög från framsidan. Detta gjorde jag genom att fylla skurhinken med snö och hälla över allt i badkaret så det fick smälta där. Nu är nästan all snö på framsidan borta! Riktigt stolt över mig själv! Ingen värk i ryggen som jag trodde heller, skönt.
Dock har jag träningsvärk sedan miniträningspasset i söndags där jag gjorde en massa utfall med Melanie i famnen och sen lite övningar med hantlar för biceps och triceps och även mage. Det känns verkligen i rumpan och låren efter de där elaka utfallen! Detta hade jag tänk att fortsätta med några gånger i veckan, med lite hjälp av Micke, som kan detta, så jag inte gör fel. Måste bli lite starkare, främst i ryggen.

Igår kväll gjorde vi en jättegod maträtt; Ljummen sallad med fylld pasta och mozarella, se recept här.
Hur gott som helst var det! Vi använde färsk tortellini med ost och skinka, ingen balsamvinäger utan mer olja istället och ingen lök.
Rekommenderas starkt!

Nu blir det lite vila i soffan tills Melanie vaknar!



Rätt låt vann!

Yes! Äntligen en låt som faktiskt har en chans att komma långt i den stora finalen! Tror inte att den kan vinna men den kan komma bland de fem bästa. Den måste först ta sig in i finalen via kvalet, vilket jag inte tror ska vara så svårt.

Jag ville ju helst att Darin skulle vinna, men icke. Anna Bergendahl duger finfint! Tycker det är hur grymt som helst att den unga tjejen vann detta och får uppleva allt det dära.

Jag är bara sååååå jäkla avundsjuk så att det gjorde ont i magen innan. Mickes bror satt i publiken, nästan längst fram och fick se allt detta! Fy! Jag ville också sitta där...
Jag tyckte att dom hade fått till finalen skitbra. Introt med Eye of the tiger och sedan duellen mellan Sverige och Norge... Grymt! Kanske nästa år! Får hoppas att det är lika bra låtar då.

Kanske vi även kan åka till Norge när Eurovision är där i maj, utan att vara men på finalen då, men skoj att få vara i landet där allt händer :) Min bror ska nog sitta med i finalen, han missar nog inte det.


Här är min bror, Aurel, som jag för övrigt saknar väldigt mycket! ♥
Här håller han lilla Melanie som är ett par veckor gammal när bilden är tagen.


No brills...

Det fanns inge solbrillor till lillan :( De var antingen för stora eller för små, fanns ett par minimini som var för små..

Men en underbar promenad fick vi i alla fall och lite sockar köpte vi till mig och Micke.
Jag tänkte när vi gick att jag skulle ta på mig något annat än mina vinterstövlar idag när det var lite finare väder. Så gjorde jag och tog på mig ett par andra stövlar med lite (mini) klack. Problemet var att jag hann gå kanske 50 meter så hade jag en stor pöl i min ena stövel. När vi kom hem var jag blöt upp till vristerna. Jag kommer inte ha på mig de mer när det är slask ute, en sak som är säker.

Vi hittade en snygg bilstol till Melanie med, av märket Graco. Den kostar 2400 kr. Vi tog en i röd/grå/svart, skitsnygg! Kommer att bli mycket skönare för henne att sitta i denna än i babyskyddet från bvc, som är ganska uselt och obekvämt. Tur att hon inte har så långt kvar med den. Sen räcker denna nya tills hon väger 25 kg.




Det bästa jag har ♥♥♥


Sol, sol, underbara sol ♥

Vilket underbart vackert ljus det är ute! Den gula lilla pricken långt där uppe är helt fantastisk! ♥

Snart bär det av ner mot stan i det vackra vädret, jag, Micke och Melanie. Vårjackan är framme och användes först igår, dock behöver jag en ny, denna är ful, men så underbart att kunna ha på sig annat än en stor tjock vinterjacka!

Kanske blir det en go kopp kaffe ute i det fina vädret med, sitta med ansiktet mot solen och bara njuta!
Ett par solbrillor till lillplutten ska inhandlas idag med så att hon kan njuta lite av solen lite mer också. Vi ska inte låta henne sitta med ansiktet mot solen som vi ska göra, utan bara så att hon slipper kisa så. Finns så många söta brillor för de små :)

Ikväll är det Melodifestivalfinal! Wiihoo! Jag har ingen aning längre vem som kan ta hem de. Anna Bergendahl är segertippad vad jag läst och Ola ska tydligen komma sist enligt de där bettingsajterna... Men vi får väl se, jag har ju hela tiden trott att antingen Darin eller Eric Saade ska ta hem finalen men nu är jag osäker.
Mickes bror ska sitta med i finalen, sjunde raden! Man blir ju en aning (läs extremt!) avundsjuk!

Nu ska det strykas lite kläder och sedan blir det lite kycklingpiroger till lunch innan vi drar till stan :)









Fredagsfräckisar

Gynekologen...
... frågar kvinnan:
- Vet du vad ditt rövhål gör när du får orgasm?
- Ja, svarar kvinnan. Han är hemma och passar barnen!


Vad kallas...

... det skrynkliga skinnet som sitter längst fram på mannens organ och som åker fram och tillbaka när man har samlag?
- Kärringen! 


En gynekolog...

... är en person som letar efter problem där vi andra hittar glädje!


En läcker blondin...

... vinkar till mannen och han tycker att han, svagt, känner igen henne.
- Känner jag dig? frågar han.
- Om jag inte tar fel så är du far till ett av mina barn, svarar hon.
Mannen börjar fundera på den enda gången han varit otrogen och säger:
- SHIT, är du strippan som jag "satte på" på biljardbordet på min svensexa?
- Nej, det är inte jag. Jag är din sons klassföreståndare! 
 

Mannen...

... och hustrun grälade högljutt:
- När du dör ska det stå på din gravsten: Här ligger min hustru, ISKALL som alltid!
Hustrun svarade ursinnigt:
- Och på din ska det stå: Här ligger min man, STYV för första gången!


En man och...

... en kvinna hade varit gifta i 30 år och bestämde sig för att återuppleva sin bröllopsresa och åkte till Florida där de hyrde en lägenhet. På morgonen vid frukostbordet efter en het natt tittade kvinnan ömt på sin make, med lidelse, och sa:
- Vet du, det bränner lika mycket i bröstvårtorna på mig när jag ser dig nu, som för 30 år sedan!
- Inte så konstigt, svarade mannen, den ena hänger i teét och den andra ligger i gröten!
  

Två kvinnor...

... är ute på stan för att shoppa då dem plötsligt ser brunettens kille komma ut från en blomsteraffär med hela famnen full av blomster.
- Fan, säger brunetten, nu är min kille ute och köper blommor till mig igen!
- Gillar du inte blommor? frågar blondinen.
- Jodå, svarar brunetten, men han köper aldrig blommor till mig utan att ha en massa förväntningar efteråt och jag har inte lust att ligga på rygg med benen i vädret hela helgen...
Blondinen blir tyst och fundersam och frågar försiktigt:
- Har du ingen vas?


Frun kom hem...

... från ett dildoparty och gubben frågade:
- Nååå, hade dom någon som liknade min snopp?
- Ja, men dom sålde dom som öronproppar!


En morronfräckis!

Gubben och gumman hade sex då det ringer på dörren.
- De ring på döra! säger gumman.
Gubben drar ut snoppen en stund och fortsätter sen.
- De ring på döra! sa gumman lite högre.
Gubben gör samma sak igen.
- DE RING PÅ DÖRA! Skrek gumman högt i örat på gubben.
- Jaha, jag trodde du sa att "den gled in i röva!"


En kille...

... slår sig ner bredvid en snygg tjej vid baren. Han börjar pilla på sin klocka.
- Är din date försenad, frågar tjejen.
- Nej, svarar han, det här är en specialklocka som skickar information. Just nu står det att du inte har några trosor på dig!
- Men då hoppas jag att du inte betalat alltför mycket för klockan för den fungerar uppenbarligen inte, svarar hon kaxigt.
Killen ler självsäkert, knackar på klockan och säger:
- Den går en timme för fort!


Vet du vad...

... det är för likhet mellan att hoppa bungyjump och att vara otrogen?
- Nä?
- Först vet man inte om man vågar, sen går det snabbt och så går det åt helvete om gummit inte håller!


Hur gör man...

... när man varit ute och partajat för länge en natt?
Smyg INTE in och tro att din partner sover för då blir det liv. SPARKA istället upp dörren och skrik:
"NU JÄVLAR SKA HÄR KNULLAS!"
Då ska du få se på en som sover!


Killsnack...

... i baren:
- Oj, så många Ica-damer här är ikväll!
- Ica-damer? Har Ica personalfest?
- Nej, nej, nej, jag menar gammalt kött i ny förpackning!


Mammig liten flicka

God morgon!

Inatt har jag sovit med min lilla Melanie jämte mig :) Jättemysigt, men någon bra sömn blev det inte... Det var längesen jag hade Melanie jämte mig i sängen sådär, inte sen hon var 2 månader drygt.
Hon ville inte alls somna igår utan ville bara vara i min famn. Vi försökte både jag och Micke, och klockan blev tillslut 20.30 när hon tillslut somnade, i stora sängen, medans jag höll om henne. Hon var väldigt mammig igår.

Ska strax börja göra oss iordning lite grann, dags att gå och jobba om ett par timmar. Först ska jag njuta lite mer av min mugg med kaffe, som jag behöver för att orka med denna dag!

Sen blir det fredagsmys, hoppas jag!


Shopping och bvc

God dag!

Nyss hemkommern från en lite shoppingrunda och sexmånaderskontroll på bvc.
Vi var inne på H&M och på Kappahl. På H&M hittade jag en jättefin klänning och på Kappahl hittade jag ett par tights med kjol och två par sockar till Melanie. Klänningen var jättefin och somrig och hade även trosor i liknande mönster till, så nu hoppas vi att våren och sommaren kommer snart!

                                           

På bvc var det idag dags för sexmånaderskontrollen. En doktor skulle kika på Melanie och se va hon kan och så. Allt var som det skulle och hon har vuxit jättebra och doktorn blev imponerad av att hon kan sitta så stabilt själv! Stolt man blir :)
Hon väger nu 7820g och är 66,5 cm lång, min lilla prinsessa!

Idag har jag vart väldigt trött och tung i huvudet. Speciellt i förmiddags. Inte nog med att Melanie sover lite sämre sen några nätter tillbaka utan jag sov också oroligt inatt. Vaknade flera gånger både när Melanie vakna och av min själv och blev stressad av att jag skulle upp tidigt så detta var ingen bra natt alls. Jobbade igenom mina fyra timmar idag med konstant huvudvärk.
Nu mår jag mycket bättre efter en lite shoppingrunda med Melanie. Tänkte att jag skulle göra varsin liten smoothie till mig och Micke sedan när han kommer hem. Då kommer jag må mycket bättre :)

I förrigår klippte jag äntligen av mitt hår. Klippte av en hel del av det långa jag hade. Nu är det axellångt och uppklippt. Har ju tappat en hel del hår nu efter amningen och det blev bara livlöst och platt så jag behövde volym! Det blev minst 10 cm som föll bort. Nu är jag helnöjd med min nya frisyr och skönt att ha det lite kortare och att det ser bra ut både med lite lockar och om jag skulle platta det. Kommer nog köra på den höär längden ett tag framöver sen, kanske en aning längre men inte så långt som jag hade innan jag klippte mig.

Jag undrar hur länge man fortsätter att tappa massa hår efter amningen..? Jag slutade amma för minst fyra månader sedan och tycker nog att det borde räcka med håravfall för mig. Har ju så lite hår ändå...

Nu ska jag titta på Melanie när hon bonkar med sina leksaker och vänta på att älskling ska komma hem! Sen ikväll ska vi spela lite Heavy Rain igen, wiihoo! Jag och min älskling och kanske ett par smoothies :)




Idag brast det...

När ska denna jäkla skit ta slut?

När ska jag sluta få skit för saker jag inte har något med att göra?

När ska jag sluta gå runt med dåligt samvete som någon annan ger mig för att den inte har gjort som den borde?

Ingen av dom som förstår att jag mår dåligt av att hela tiden känna press att jag måste hinna och orka med allt?
"Men Lilli, varför har du inte tid?" - får jag höra två veckor efter förlossningen!

WTF??


Jag har ett litet barn att ta hand om! De alla vet väl hur det är?
Samtidigt som man ska hinna med att vara en bra mamma så ska man vara en bra sambo, detta räknas för mig! Det är min familj - min sambo och vår Melanie - som räknas och som går först!
Men nej, jag får skit för att JAG inte hör av mig eller kommer och hälsar på! Ska det vara så här?
Nej, jag vill inte ha det så! Men detta förstår inte de dära människorna!
Varför hör inte de av sig? Slår en signal och frågar hur det är? Eller kommer och hälsar på? Åtminstone en ministund på 5-10 minuter?
Nej, nej, nej, det är jag som ska göra detta.. Jag som är "skyldig" till att höra av mig eller komma bort, bara för att jag är yngre. Det är det jävligaste jag hört.
Hur länge ska jag vara skyldig till detta då?

Nej, jag vill inte ha det såhär, jag ska inte må dåligt på grund av andra som bara ger mig skit. Det är svårt att inte ta åt sig, jag har försökt. Försökt låta det gå in i ena örat och ut genom det andra men det kommer upp så ofta så det bara tär sönder mig inifrån.
Jag ska försöka igen och igen och igen, jag ska göra som de gör, inte höra av mig. Se hur länge det håller...

F*ck it!

-----------

Skönt att få skriva av sig lite...


Nät-stayups :)

God morgon!

Uppe rätt tidigare idag, eller bara lite tidigare än vanligt. Melanie har inte sovit bra inatt och ville inte heller sova längre än till 6.30 så det var bara att stiga upp efter en halvtimmes hopp om att hon ska somna om... Undra vad det kan vara? Hon är inte heller speciellt matglad, både igår och nu ville hon knappt äta, ville bara ha flaska. Nu somnade hon igen, det behövde hon.

Blir väl en promenad lite senare, verkar bli lika fint väder som igår. Blev bra varm igår av promenaden, solen värmde gott i ryggen! Det finns än hopp om en fin vår och sommar :) Får hoppas på en riktig dundersommar nu när vi haft en riktig dundervinter. Vintern har känts hur lång som helst på grund av denna snön, nu får det vara nog tycker jag!

Igår fick jag en present av min fina vän Lucia som hade hittat på en liten grej och så hade hennes man lagt paketet på Mickes tangentbord på jobbet. Vad Micke inte såg var att det stod mitt namn på paketet och hade rosa färg, så han trodde att det var jag som hade lagt ett paket där i fredags för att överraska lite, så han öppnade paketet men såg snabbt att det var verkligen inte till honom. Sedan såg han mitt namn på paketet.
När Micke kom hem fick jag paketet och i paketet låg det ett par nät-stayups :) Coolt! Har velat ha såna! De där uppskattas här hemma i alla fall :) Tack Lucia!

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite medans min lilla prinsessa sover!


Gratisbio.se - Samla poäng och få presentkort

Blev nyss medlem på gratisbio.se där man kan samla poäng och få presentkort på massa olika ställen. Presentkorten kan fås från bland annat Nelly, Gina Tricot, H&M, ICA, Hemtex, Ving, Siba, OnOff, Lagerhaus, m.fl.
Du är inte bara presentkort du ka få utan även biobiljetter och tidningsprenumeration.

Poäng samlar du genom att värva nya vänner, besöka hemsidor, vilka du kan besöka via gratisbio.se, delta i olika tävlingar, där du även kan vinna till exempel 5000 kr presentkort på ICA eller en resepresentcheck på 5000 kr. Hur bra som helst!
Du kan samla poäng genom att handla på andra sidor, där en viss procent av köpsumman går in på ditt konto på gratisbio.se.

Jag har redan samlat ihop 75 poäng genom att bli medlem! Du får 50 poäng om du blir medlem och ytterligare 25 om du blir medlem via min länk till gratisbio.se.

Gå in på gratisbio.se och se själv hur du kan samla poäng och få presentkort och biobiljetter. Medlemsskapet är gratis.




Öl och mojitos

Goddag!

Vart ska jag börja... After work blev mer än en liten after work med tidig hemgång, som jag hade planerat. Det blev mer öl än jag hade planerat, bål och en shot. Och senare hemgång... Jo tack, jag var bra trött och bakis igår. Ovan öldrickare :)

Kvällen började med öl och lite god after work-mat på Frank´s. Köpte man en drink eller öl så fick man äta buffé gratis, så mycket man orkade. Det gillade jag. Kycklinglår, god sallad, pastasallad, mumsigt!
Efter fem öl och en shot som Marias bror bjöd oss på gick vi vidare till Marias bror för att dricka lite bål. Där var den lilla lägenheten, med betoning på lilla, full med, vad jag tror, 19-20-åringar. Lägenheten bestod av ett rum, hall och en liten toalett. Köket gömde sig bakom två garderobsdörrar. Lite häftigt för en singelkille i alla fall.
Höjdpunkten just då var när vi kom in i lägenheten och såg dessa människors blickar. Jag 25, Maria 28, Lucia 34 och Vanja något äldre... Kände att vi inte riktigt passade in där.

Efter en stund, när vi druckit upp bålen, stack vi därifrån och gick vidare till Brasseriet, vilket jag nu i efterhand hade valt att skippa. Där var stället fullt med 40-50+! Kände mig lite liten... Så aldrig mer Brasseriet för mig. 
När jag sedan kom hem efter en kul bilfärd där jag hjälpte föraren, som var Lucias bror, att se upp för alla gupp. Jag tror att det var uppskattat (?) hehehe

När jag kom hem kände jag att detta ska jag inte göra om igen. Visst hade jag jäkligt kul, men jag mådde inte så jättebra när jag kom hem och visste hur pissigt jag skulle må dagen efter. Och speciellt när man har en liten plutt att ta hand om och man ska vara fit for fight för att orka... Därför kändes det fel. Nu menar jag inte att jag inte ska ta mig ut alls mer och sluta umgås med mina vänner, men detta med att dricka och bli full, komma hem sent och inte orka ta ansvar.
Nu har jag världens finaste sambo och vi delar så klart på ansvaret, men det känns ändå lite fel.

Vet inte hur det är med er andra när ni vart ute för första gången efter en graviditet och amning, hur känner ni?

Hur som helst skulle i ju igår, lördag, få besök av Malin, Robert och lilla Alice. Även denna kväll skulle det drickas lite vin och även Mickes goda mojitos. Hur ska man kunna tacka nej :) Idag mår jag dock mycket bättre förutom att jag är väldigt trött då Melanie sovit lite sämre inatt. Blir att lägga sig tidigt ikväll. Lite Nip/Tuck-trippel-tittande och lite dipp med morotsstavar. Det gillar vi!

Nu ska vi bara komma på vad vi ska äta för mat, ingen lust eller ork att laga någon mat. Vi ska i alla fall ta oss ut i det fina vädret en stund och köpa lite välling till Melanie. Sol och 2,6 plusgrader, underbart :)



En liten lekstund med lilltjejorna innan Malin, Robert och Alice ska åka hem :)




Sötaste Melanie :)



YO!


God morgon!

Sitter med kaffet i handen och väntar på att mor ska komma med pannkakor som jag ska äta till frukost. Annars hade det blivit ostmackor, man kan ju inte klaga :) Kaffet smakar för övrigt bläääää men det är kaffe i alla fall. Det är kaffe som vi har fått gratis från ICA Maxi eftersom vi fyllde i en undersökningslapp. Jag som läste fel och trodde att det man kunde ta vilket kaffe man ville men icke, det gällde bara ICA´s kaffe. Never again ICA´s egna kaffe!
Det är ändock bättre än det äckliga kaffet vi har på jobbet i såna där kaffemaskiner. Det smakar och luktar fyyyy så äckligt. Så på jobbet blir det inget kaffe för mig.

Igår var min första arbetsdag vilket var väldigt trevligt. Fick träffa arbetskamraterna och fick även lite jobb gjort. Kändes igår som att jag inte hade vart borta alls länge. Men man glömmer vissa saker ganska lätt.
Det var väldigt skönt att komma hem sen och träffa Melanie igen :) Saknade henne under hela tiden jag jobbade.

Snart är det dags igen för jobb. Börjar klockan 12 och jobbar till 16. Idag hoppas jag på attt få sluta upprepa mig flera gånger om "hur det känns att vara tillbaka". Det räckte de två första gångerna jag svarade på den frågan. Jag var ganska trött i huvudet när jag gick från jobbet.

Ikväll blir det after work med några av tjejerna på jobbet, Claudia, Lucia, Maria, Vanja och Anna. Vi ska till npt ställe som heter Franks, antar att det är ett rätt nytt ställe. Ska bli kul att få gå ut lite, har inte vart ute sen innan jag blev gravid, så nu är det lite dags för mamma också :)

Imorgon kommer Malin och Robert och lilla Alice hit. Vi ska laga lite go mat, umgås och vara ute i det fina vädret. Ska bli skoj att träffa dom igen och för Melanie att träffa sin bästis Alice :)
Jag ska laga mina goda enchiladas med massa ostsås och sen till efterrätt päron i ugnen med after eight och vaniljglass till det. Allt detta toppat med lite Melodifestival.
Kan det bli bättre? God mat, goda vänner och världens underbaraste sambo och dotter :)

Jag är så lycklig!

Back to work!

God morgon!

Klart att natten ska va en av de jobbigaste även när jag kan ligga kvar i sängen och inte behöver gå upp på natten. En massa host och gnäll och svårt att somna om för lillan. Jobbigt :( Är dock rätt pigg nu i alla fall.

Så nu sitter jag redo för min första arbetsdag på länge! Väntar ut tiden lite tills jag ska ut i 8 minusgrader och skrapa min lilla bil och köra ner till jobbet.

Verkar inte heller bli så mycket sovmorgon för Micke idag, hör att Melanie har vaknat och ligger och pratar och snart kräver uppmärksamhet... Pigg som bara den är hon med, hör att hon ligger och gör pruttljud med munnen haha.

Min lilla sötis!


Back to the reality :) ♥

God kväll!

Ytterligare en dag med värme, sol, lycka och kärlek :)

Vaknade tidigt till ett vackert ljus genom persiennerna och av en glad liten Melanie som låg och pratade i sin säng. Underbart med ljusare morgonar nu, speciellt när jag ska börja gå upp tidigare än vanligt och jobba. Dock bara torsdagar. Fredagar jobbar jag på eftermiddagen.

Har haft en jättemysig dag med mina fina vännerLucia och Maria, deras barn och min underbart gosiga dotter :) Lite shoppning på Cubus efteråt, en top från barnavdelningen blev det :) tur att man fortfarande är rätt liten och då kommer billigare undan, 79 :-

Imorgon börjar jag som sagt jobba. Tillbaka till verkligheten :) Ska bli kul att komma tillbaka men lite jobbigt att behöva gå upp lite tidigare och mest jobbigt att lämna Micke och Melanie. Kommer kännas konstigt att åka hemifrån ensam och att Micke ligger kvar i sängen och sover. Skönt att det bara är fyra timmar jag ska vara borta och bara en dag i veckan jag ska upp så tidigt, i alla fall denna månaden, sedan blir de fler dagar i veckan framöver.

Nu blir det Heavy Rain och lite pepparkakor och Pucko med ljus choklad :) Och självklart den bästaste Micke att mysa med! ♥ ♥ ♥


Vår, sol och värme och massa kärlek ♥ ♥ ♥

Hejsan!

Underbart väder
vi har idag! Stark vårsol och nästan nollgradigt! Härligt väder för att vara ute och promenixa, dock sitter jag inne hos mor som ska baka och sedan ska vi iväg till öppna förkolan på sista föräldragruppsmötet.
Idag ska vi prata böcker. Jag som inte läst nånting för Melanie. tror inte man har behövt läsa något utan mer tips om vad man kan läsa och lite sångtips och sånt.
Sånger tycker hon om i alla fall, det har hon fått höra mycket från både mig och Micke :)

Fick lite inspiration av familjeliv´s tråd om veckans bloggtema där man idag skulle skriva om ett vårminne.

Mitt bästa vårminne är våren 2007 då jag flyttade till Borås och började ett nytt jobb och det bästa av allt; jag träffade min underbara sambo Micke. Hade precis börjat på mitt jobb då vi träffades på en fest som hölls av en gammal jobbarkompis till Micke och som även var hans granne. Följde med min vän Claudia och tre till från jobbet på denna fest och senare kommer Micke in och lägger in en stöt. Jag dissar. Tasktigt :( Senare på kvällen ångrade jag mig starkt och bestämde mig för att honom ska jag ha!

Men efter ett par veckor så är det firmafest, som jag först inte tänkt gå på men jag ändrade mig en halvtimma innan bussen till festen skulle gå. Micke stod utanför bussen, så fin, så fin, och titta på mig. Senare på kvällen vågade jag lägga in en stöt, detta genom att nypa honom i rumpan. På vägen hem tillbaka till Borås åkte vi buss tillsammans men efter lite funderande från Micke valde han att sätta sig längre bak i bussen efter en stund. Jga blev väldigt ledsen :( När jag kom hem på natten letade jag upp Mickes nummer, jag skulle inte släppa de här snyggingen!

En vecka senare, 6 maj, träffades vi på riktigt, vår första dejt. Micke hämtade upp mig i sin Skoda, solsnygg med solbrillor på och väldigt sexig, jag skulle ha! Micke köpte fika till oss och vi åkte upp till utsiktsplatsen i Borås. Underbart väder och underbart sällskap, kunde inte bli bättre. Vi pratade och pussades och hade det supermysigt och jag var världens gladaste!

Jag är fortfarande världens gladaste som har Micke i mitt liv oc dessutom världens sötaste och underbaraste dotter Melanie ♥ ♥ ♥

Läs även Mitt Liv UppochNer´s fina inlägg om vårminnen och vårkänslor.

In your face!

Just när man tror att nu, nu borde man väl se lite piggare och fräschare ut, nu när man får sova lite bättre om nätterna. När lillan inte är sjuk längre och förhoppningsvis har slutat att äta på natten, så får man höra det man gärna inte vill höra, trots att man så väl vet det själv...

Jag och Melanie och min mor tog oss ut i den lilla snöstormen för att handla lite på Ica maxi. Där stöter vi på en tant som båda jag och mor har jobbat tillsammans med. Hon tittar på Melanie, som sover, och säger:
- Oj, så roligt! Hur gammal är hon?
- Hon blir sex månader idag, svarar jag med ett stort leende.
- Som mitt barnbarn då. Sover hon på nätterna?
- Jo, hon sover helt okej, vaknar kanske ett par gånger.
- Okej, ja, du ser sliten ut! säger hon.
- Jaha, säger jag och tänker WTF??? Var du tvungen att säga så? Just idag när jag känner mig som piggast? En av dom där dagarna då jag känner mig som piggast och fräschast, slänger du i mitt ansikte att jag ser sliten ut?! Inatt var faktiskt en av de nätter då Melanie sov en hel natt utan att vakna, vaknade först 5.30. Så jag borde inte se sliten ut!
- Ville inte prata med tant mer utan mor rundade av och sen gick vi. Just rub it in my face, old lady!

På torsdag börjar jag jobba med, får gå upp tidigare än vanligt. Då kanske jag kommer att se sliten ut...
Ska bli kul att få komma ut och jobba lite, träffa lite av folket, andra inte. Känns inte som att det har gått ett halvår bara sedan jag gick på mammaledigt. Ibland känns det som mer, ibland känns det som igår... Känns skönt att det inte har gått för lång tid dock och skönt att jag ska börja lite halvtid två dagar bara.
Sen blir det ju lite after work på fredag med :) Jag och Lucia och Claudia :) Måste ju inleda min första "arbetsvecka" på riktigt!


Grattis ♥




Grattis min lilla prinsessa på 6månadersdagen! 
♥ ♥ ♥


 
RSS 2.0