Viiiin :)



Snart ska här drickas vin!
God mat och gott i glaset med goda vänner :)

Wish you a nice Valborg!

Ha de!


Städdags

Tar mig en kopp kaffe innan jag tänkt dra fram dammsugaren och dammsuga upp allt grus som ligger på golvet som kommer från vagnen. Inget skoj, men måste göras...
Melanie sitter och bankar för fullt på sina leksaker, slår de emot varandra och viftar vilt med dem i luften och pratar för sig själv. Säger titta, titta, titta hela tiden :)

Efter att jag städat och Melanie tagit sin lilla eftermiddagslur ska vi promenera ner till Maxi (igen, känns som att jag bor där) och handla lite mat till Melanie och även lite mat till imorn när Lucia och Maria ska komma hit på lite fredagsmys. Micke ska iväg på grabbkväll. Vi ska dricka lite vin och käka lite gott. Tänkte göra en god pastasallad med lite god baguett till.

Lucia och Maria var här igår med sina små, Jolie och Vincent. Melanie sov igenom hela deras besök så nån lekstund för Melanie ihop med busarna blev det inte. Får hoppas på lite bättre väder snart igen så att man kan vara ute allihop och gunga lite.

Efter deras besök promenerade vi ner till staden och köpte mascara till mig och för att leta efter den nya Marabou - Polkagris. Jag själv gillar inte choklad så värst men jag var tvungen att testa den. Den var faktiskt god!
Vi gick också in på H&M där jag hittade en jättesöt keps till Melanie. Jag provade den på henne där och hon blev så glad så jag var tvungen att köpa den :) Se så glad hon är! Jag fick inte sätta på den som den ska vara dock... 




Nice!



Blir snart en promenad ner till ICA Maxi i detta sköna väder och köpa yoggi till älsklingen!


Melanie ♥

Finns det något mysigare än en liten prinsessa som håller hårt i en och somnar tätt intill? Var precis uppe och lade Melanie i vår stora säng och hon somnade gott intill mig och höll mig hårt i handen tills hon somnat.

Jag blir bara mer och mer förälskad i denna lilla flicka för varje dag som går!


Melanie ♥


Nymålat!

Äntligen känner jag mig lite friskare! Näsan är fortfarande lite rinnig men annars är det bra. Såret på näsan är också kvar men försvinner väl sakta men säkert. 

Häromdagen beslöt vi oss för att börja måla vårt badrumsskåp till vitt. Jag är nöjd med hur det blev och ljuset i badrummet är bättre nu också. 

    
Före                                                                Efter


Igår var det vårstädning på gårdarna. Mycket folk som var ute och krattade och sopade bort småsten och grenar så nu är det rent och fint ute på våra gräsmattor. Medans vi städade var Melanie hemma hos sin mormor där hon även hade spenderat natten. Första natten för oss utan Melanie! Det gick bra, både för oss och Melanie. Vi passade inte på att sova ut som vi kanske borde gjort utan istället målade vi klart badrumsskåpet. Först halv ett på natten gick vi upp och lade oss.

Idag blir det grill! ICA Maxis hamburgare, igen, yay! Sjukt goda!
Sedan blir det väl bara att ta det lugnt. Micke ska nog spela lite ps3 och senare kanske man kan spela lite TP ihop :) Micke har nu hittat hur han ska ta sig vidare i sitt spel Fallout 3 som han har lagt åt sidan ett tag.

Nu ska jag ta och läsa lite Snabba cash! Bjuder på ett par nya bilder på Melanie först :)








Apelsinvitaminkick

Väljer att ta strykningen imorn när jag kommer hem från ett fyratimmarspass på jobbet.
Istället gjorde jag nyss en sådan här;



ett glas med färskpressad apelsinjuice :)



Äntligen!

Äntligen fick jag till det med bilderna från helgen som jag ville lägga upp. Micke visade mig nu igen hur man gör och jag hoppas att jag ska komma ihåg tills nästa gång. (Kommer säkert ha glömt det tills imorn :)
Så här kommer dem :)


Melanie fick leka med en ny leksak, en stekspade :)




Sedan fick Melanie låna Alices gåstol, denna gången gick det framåt :)




En sån här stol vill jag ha!




Yeey!


Melanie blev så trött att hon slockande med fjärrkontrollen i handen, hihi...




Jag och min lilla pärla!



För övrigt är det inte mycket nytt som hänt förutom att Melanies första tand syntes mer idag :) Så snart är den väl uppe. Som vi har väntat! Hon är även friskare nu, rinner lite från näsan fortfarande bara.

Jag är inte mycket bättre, än... Är riktigt trött på det nu. Har inte vart sjuk så länge, men längesen jag hade en sån här dunderförkylning. Så aldrig mer hoppas jag. Rösten är någorlunda tillbaka, men blåsan på näsan är fortfarande kvar och täppt näsa och snoooooooooor så att det räcker till grannarna och deras barn. Vart kommer allt snor ifrån???

Nu ska jag gå och snyta mig och sedan stryka färdigt lite kläder och sedan krypa ner i sängen med en bok tills älsklingen kommer hem från pingisen.

Ha de!


Aj!

Har fått en stor förkylningsblåsa i och på näsan! På näsvingarna... Det gör skitont och svider :(
Min röst är inte heller tillbaka än, fortfarande hes men har i alla fall inte ont längre. Längesen jag var såhär dålig, minns inte när jag senast var det och vill inte alls vara det igen, det suger!

Både Micke och Melanie mår nu bättre i alla fall. Melanie är lite snuvig bara. Jag såg en vit liten prick på hennes tandkött innan så jag tror att det är en liten tand som vill komma upp. Första tanden :)

Försökte göra iordning lite bilder från helgen som jag tänkte lägga upp här, men photoshop är inte min kompis idag så det får bli senare när min bästaste webdesigner-Micke kommer hem :)


Underbara lördag

God morgon!

Nu är hela familjen dålig :(
Melanie mår tack och lov mycket bättre i alla fall, bara lite snorig.
Jag fick ont i halsen i lördags och blev väldigt hes på kvällen och ännu mer snorig.
Micke har nu åkt på något konstigt magvirus.

Lite synd om familjen idag...

Trots allt snorande åkte vi till Göteborg på lördag morgon till Malin, Robert och Alice.
Först åkte vi till babyprylmarknaden där vi hittade massor med grejer till Melanie. Massa med kläder och leksaker. Hittade en gåstol/vagn för 25 kr, kläder för ca 300 kr och leksaker och böcker och allt gick på bara 410 kronor!
Nu har vi säkrat Melanies garderob med storlek 74 i alla fall! Billigt också :)

Efter marknaden åkte vi hem till Malin och Robert där vi käkade korv med bröd till lunch. Senare på kvällen var det middag då det bjöds på oxfilé med potatisgratäng, jättegod sås och tomat-och mozarellasallad. Lyx! Godare än på restaurang. Till efterrätt fick vi chokladpudding och grädde :)
Kvällen var jättemysig och rolig. Vi spelade spelet Qube och drack vin och öl och hade skoj.

Igår bestämde vi oss för att åka till IKEA och köpa en trappgrind innan vi skulle lämna Göteborg. Vi kommer behöva en grind när Melanie så småningom bröjar krypa runt. Robert, Malin och Alice följde med och vi åt även lunch ihop där.

Sedan bar det av hemåt, nöjda, mätta och glada. Jag var i alla fall superglad! Malin gav mig två par jeans och en tröja som hon inte kunde ha mer. Två par skitsnygga jeans som satt jättebra. Passar hur bra som helst nu med lite kläder :)
Jättesnällt av Malin!

Idag blir det bara lungt här hemma och ta hand om varandra.
Undrar om någon kan handla åt oss? Maxi hemkörning - finns det? ;)



Bögbesök

Inge förbättring på min förkylning än... Men det blir en tripp till Göteborg imorn ändå. Micke fick nyss sms från Robert att de köpt oxfilé och massa öl. Så... :)

Det blev ingen vitaminkick innan. Hamburgarna mättade något enormt så vi tar väl apelsinerna till frukost imorn.

För en stund sedan fick vi besök av två bögar, Richard och Christian. De skulle bort på förfest hos en granne här i närheten och passade på att komma in och säga hej och ge mig en kram. Lite runda under fötterna var de också ;) Mysigt med lite besök!

Nu ska vi krypa ner i sängern och kolla lite CSI innan det är dags att sova!


Förkyld

Ja, då har jag också åkt på denna förkylning :( Är helt slut i kroppen och ont överallt och ögonen känns som stora fotbollar och huvudet lika stort som Globen.
En arbetsdag på detta var ju inget vidare. Var inte mycket jag fick gjort idag. Näsan rann och huvudet nästan exploderade och när jag ska snyta mig så kommer knappt något... Bort förkylning, BORT!

Jag vill ju vara frisk till imorgon så att vi ska kunna åka och hälsa på Malin, Robert och lilla Alice i Göteborg. Vi ska gå på barnmarknad där de säljer barngrejer, kläder, leksaker, böcker med mera.
Får hålla tummarna på att jag blir bättre nu! Kanske inte frisk, men bra. Bättre...

Jag tog med mig fyra stora apelsiner från jobbet som jag tänkte pressa ner till mig och Micke sedan för att bomba kroppen med lite vitaminer.

Innan dess ska vi äta de där goda hamburgarna från ICA Maxi, deras egna burgare. Hur goda som helst.
Nu ska jag bara pallra mig upp ur soffan, svag som jag är idag och fixa lite greenstuff som vi ska ha till.

Återkommer!


Update

God förmiddag!

Uscha fy vilken natt det var inatt! Melanie har blivit förkyld igen... Suck... Stackarn sov säkert fyra timmar inatt bara, precis som sin mamma och pappa. Så jag är bra trött nu. Vill och borde sova, men kunde inte somna jämte Melanie i sängen, får försöka igen...


Jobbet då... Jo, är väl många som inte är nöjda. Vilket jag kan först. Jag hade också vart väldigt besviken och ledsen om jag förlorat jobbet. Är ganska många som får gå :(

Jag får stanna kvar och mannen min får stanna kvar. För en del tycks kanske detta inte vara en självklar grej, att jag ska få stanna. Men det är ju för språket...
Och sen, hur kommer det sig att man får höra vad vissa tycker just vid såna här tillfällen? Säg inte till mig att jag är duktig annars! Säg som det är istället!
Här har man suttit och ärligt talat glatt sig åt hur allt till slut löste sig när jag gick på mammaledigt och nu får man höra hur det egentligen låg/ligger till...
Fy fan...

Dessutom ska det tjafsas om vem som har vetat och inte vetat vissa saker under denna varslingtiden. Ska man inte bara vara nöjd att man får behålla sitt jobb? Istället beter man sig som en tönt...
Hallå liksom...
Blir så besviken!


Igår delades i alla fall uppsägningarna ut. Så jag är återigen glad att jag är mammaledig och inte på jobbet.
Imorn är jag dock där och får möta de där blickarna.
Vill inte.


Men...


I think I've made up my mind now.....





Lektajm

Godmorgon!

Har inte orkat eller haft lust att skriva något... Mycket har hänt runtomkring, återkommer...

Nu har vi käkat frukost och ska strax ut till lekplatsen med Maria och Jolie och dricka kaffe och äta tårta, rosa tårta :)




Tjejmiddag

Tjaa, vad ska jag säga...
Dagen igår var verkligen inget att hurra för, i alla fall inte dagen fram till klockan 17. Arbetslusten var nere på minus 0,00 och stämningen bland arbetskamrater var nere i botten. Totally!

Kände inte för fem öre att vara där igår. Jag satt mest och stirrade in i skärmen...

Många frågor, många spekulationer...

Mer information kommer på måndag eftermiddag. Fackmötena har börjat och jag har ingen aning nu hur det går för mig då jag inte är med i facket. Återstår att se...

Nåja...

Efter en lång arbetsdag med sura miner, dålig stämning, besvikelse, ilska, jag vet inte allt, blev det en jättemysig och rolig tapasmiddag med Sandra, Claudia och Daniela på Babbel här i Borås. Maten var jättegod!
Efter middagen gick vi vidare till Café Viskan för att ta varsin chai latte. Väl där fick vi visa leg för man fick inte köpa något om man var under 18... Eh? What?! För en chai latte? Jag slängde fram mitt leg och de andra också och killen skämdes nog en aning efteråt.
Vi satte oss på uteserveringen och pratade lite mer gamla minnen och självklart lika högt som vanligt :) (sist vi sågs blev vi nästan utslängda så högljudda vi var)

Sedan bar det av hemåt till min älskling! Vi tog varsin öl och kollade på underbara roliga Solsidan!


Nu väntar jag på att solen och kanske en aning värme ska komma då vi hade tänkt grilla idag men verkar inte bli nåt...

Däm...


Hela denna dag

God morgon!

Har precis käkat klart min frukost och dricker mitt kaffe innan jag ska iväg till jobbet. Idag blir min första hela dag. Just idag, idag när man helst hade velat hålla sig undan...

Får hoppas att dagen går fort och smidigt!
 

Kanske man får lite mer klarhet i det hela idag? Mer info, någon?
Frågorna och tankarna är många just nu...

Jobbigt...



Ska bli kul att träffa tjejerna efter denna arbetsdag i alla fall, något kul att se framemot!




Jaha!?

Ja...

Många frågetecken...

:(

:/

Och nu?

Chockad?

Jag?

Eh? 
                




Oj oj oj

God dag!

Hujja! Nu är jag helt slut efter en promenad ner till stan och tillbaka! Jag och Melanie skulle bara ner till Maxi och handla lite men Maria hängde på så det blev in till stan, sen Maxi och sen hem.

Var inne på DinSko och kollade lite på skor. Är lite sugen på ett par converse fast "fake". Har inte råd med några egentligen men gick och provade och kände lite på dom och kom fram till att de som var "fake" satt skönare och var mer än hälften så billiga än de riktiga. På Eurosko hittade jag dom riktiga.

Vi gick sen vidare till Åhlens där jag hittade vantar till Melanie. Hon vill gärna sticka fram händerna när hon sitter i vagnen ute och blir lätt kall så vi vill ha ett par vantar på henne, i alla fall medans det fortfarande är den lite kallare våren.
Så det blev ett par rosa och ett par svarta vantar. Får se hur länge de får sitta på när de väl kommer på ;)


Igår var vi också nere i stan, med Vanja. Blev en promenad ner och upp för backen igen. Bra för benen och rumpan :)
När vi kom tillbaka provade Melanie på att gunga för första gången. Det ska hon få göra fler gånger! Så fort det blir fint väder ute igen. Jag filmade med min mobil men den har så jäkla dålig kamera så det blev ingen vidare film. 


Damn! Just i skrivandets stund ringde Micke, han har vart på personalmöte på jobbet och fått mer info om vad som kommer ske. Han ska stänga ner och komma hem och ge mig de hemska nyheterna :(


...

...

...





Dagen idag

Är glad att jag inte är på jobbet idag... Lär vara tryckt och jobbig stämning :( Ingen som vet vad som kommer att hända och vilka och hur många som kommer drabbas... Jäkligt surt!
Tror inte att det kommer vara nån större skillnad att vara på jobbet på torsdag och fredag, stämningen lär väl inte vara bättre då.
Nåja, bara att bita ihop och sköta sitt precis som vanligt.

Jovisst, hur lätt som helst... NOT...

 


Kinna by day

Back in da haus!

Det blev ett besök i Kinna hos Lucia, Tommy , Alex och lille Vincent idag ändå, utan grillning.
Vincent var lite blyg först, speciellt för Micke som han inte träffat på länge, men även för Melanie. Det var så gulligt, han bara gosa in sig i Lucia, är vi kom :)

Vi fick jättegod frozen cheesecake, med massa digestivekross! Mumsigt!

Nu får det dock vara slut på såna där saker ett tag, eller i alla fall i mindre mängd... Klarar vi det? Hmm... Återstår att se :)
Får ta en massa promenader om vädret tillåter!

Funderar dock på att baka lite scones denna kväll. Blev jättesugen. Scones är ju inte lika onyttigt.



Ljuvligt gott!


Torka...

...för skrivarfingrarna och i huvudet...
Känner mig rätt uttråkad och rastlös...
Hade hoppats på att få käka lite grillmat idag, men så klart så regnar det och är kallt ute, så icke!

Igår var vi hos mor och käkade påskmiddag. Snacka om att vara mätt! Vi fick äta i omgångar för att det var så mycket. 
Och visst gick det bra att göra fyllda paprikor utan lök och få det att smaka bra? YES!

Efter brakmiddagen kom vi hem genom regn och rusk och badade alla tre så att det blev en smärre översvämning i badrummet. Kanske vi ska hålla oss till två stycken i badkaret samtidigt..? 
Dammråttorna under tvättmaskinen fick sig en omgång i alla fall. 

När Melanie hade somnat gott fortsatte vi spela lite Heavy Rain. Vi spelade klart spelet igår, eller ja, den berättelsen vi höll på med. Våra karaktärer gick det inte så bra för, alla utom en dog. Efteråt startade vi en berättelse där vi ska göra lite andra val och hoppas på att det går lite bättre för alla våra karaktärer. 

Ikväll kanske vi kan köra lite TP istället? 
Eller?
Ja, det tycker jag!







 

Samla poäng och få värdecheckar!

Har på en månad samlat ihop 135 poäng, genom att delta i tävlingar, blogga, vara aktiv och skriva i forum.

Inget ansträngande direkt. Lättförtjänta poäng!

När man blir medlem får man 50 poäng direkt och vi min länk kan du få 25 extra poäng, alltså 75 poäng direkt när du blir medlem!

När jag får mina presentkort kommer jag att använda dessa på H&M eller GinaTricot :)


Pa-pa pappa

Melanie har lärt sig att säga pappa, pa-pa-pa pappa :)
Jag är inte alls avundsjuk, inte alls!

Vilket underbart väder det är ute! Blev en promenad in till stan i solen, köpte varsin påskaftonskaffe och njöt av solen på torget. Melanie fick ett par solbrillor, men som vi trodde, så fick de inte sitta på en längre stund.
Var inne på ICA Maxi och köpte varsin ansiktsmask, som jag hade på precis. Nu är det Mickes tur.




Snart är det dags för påskaftonspizza!


Glad påsk!

God förmiddag!

Påskafton
idag, det känns i luften...
Näe, det luktar inte ägg, det luktar inte chokladägg heller, ingen påskhare som lämnat något påskägg (med en iphone i) utanför dörren, inget påskris framme, inga små kycklingar på bordet och inga färgglada fjädrar heller...

Näe, detta är precis som vilken lördag som helst.
En solig sådan :) Så det blir en promenad lite senare ner till ICA Maxi för att köpa ansiktsmasker till oss. Sedan blir det påskaftonspizza hos Christian och Camilla. En helt vanlig pizza, utan ägg, men just idag på självaste påskafton får man kalla det påskaftonspizza.

Igår åkte vi till McDonalds för att vara lite onyttiga. Jag var modig nog för en gång skull och testade på en av de nya menyerna. Jag testade Hollywood Classic, med bacon och chipotle babercue-sås. Rökig och god var den, men den slår inte El Maco, den är den godaste jag ätit, den och McFeast.

När vi kom hem och lagt Melanie skulle vi spela lite Heavy Rain, vilket vi inte gjort på ett tag. Men då hittade Micke något nytt på PS3an, Vidzone, där man kan göra egna playlists, men videos, istället för typ MTV som har mindre musik än annat.
Vi hittade en hel del bra musik! Bland annat en skitbra låt med Tiesto och Nelly Furtado som heter Who wants to be alone.
Sen hittade vi Bullet för my valentine - Last fight! Mein gott! Grymt bra låt!






Måste även erkänna att jag tyckte att Sonic Syndicate är bra, eller ja, ett par låtar som jag hört nu i alla fall. En låt som jag gillat som jag inte trodde det var dom, som jag fick veta igår. Jag som avskytt dom bara för deras hysteriska vrål i alla låtar. Ja, de låtar jag fått höra i alla fall. Så jag ska ge de en chans och inte protestera när Micke sätter på de nästa gång.

Nu ska jag dricka upp min andra goda påskaftonskaffekopp!

Glad påsk!

 


Baileys och TP

Nu blir det lite Baileys...



...och lite Trivial Pursuit på PS3an :)

Kossan ville också vara med på bilden, men har inte riktigt lärt sig att titta in i kameran...



Påskgodis till våra grannbarn

Mickes bror var smart nog att påminna om att man kanske ska ha lite godis hemma för att bjuda de små påskkärringarna och gubbarna som kommer förbi under dagen och kvällen... Så ska vi göra också, när vi även ska handla grejer för att göra tacos :)

Micke behövde inte gå till jobbet idag! Han skulle egentligen jobbat till 15 men alla fick sluta 12. Dock med ett mindre roligt besked inför denna helg. När jag hade gått hem blev det informationsmöte från vår vice VD om att det inte gick så bra för företaget och att en del kanske tvingas gå och så vidare...

What???

Hur kul är detta att få höra en dag som denna innan helg och allt?
Kunde han valt en bättre dag?
Kunde han valt en annan dag än 1 april? Detta är inte ett skämt...

Ingen vet mer än detta nu och nästa vecka kommer mer information kanske och möte med facket blir det nästa vecka med.

Nåja, vi ska i alla fall försöka att inte tänka mer på detta nu utan njuta av att vara tillsammans nu när Micke har långledigt.
Så ikväll ska vi käka lite tacos som vi inte gjort på länge och bara ha det mysigt.

Glad påsk.

Adios!


 
RSS 2.0