Mera mat :)
Jäklar vilken god lasagne jag gjorde idag!
Gjorde ett GI-recept till;
GI-lasagne med fullkornspasta
För 4 personer
-
16 lasagneplattor av fullkornspasta
-
500 g keso
-
2 dl riven parmesanost
-
1 dl grädde
-
500 g nötfärs
-
500 g krossade tomater
-
1 gul lök
-
20 g rotselleri
-
2 vitlöksklyftor
-
2 msk smör
-
2 dl köttbuljong
-
1 msk oregano
-
1 krm timjan
-
2 msk tomatpuré
-
1 dl riven ost
Vi hade inte i någon rotselleri och ingen utan tog en extra vitlöksklyfta till.
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala rotsellerin och riv den grovt.
Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
Lägg färs, lök och selleri i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna.
Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan i formen. Slå över grädden och strö över den rivna osten.
Grädda på 200 grader i 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Smaskigt!
Jag har vart sugen på lasagne väldigt länge nu och idag fick jag göra den! Blev ingen vanlig men dääm vad god denna var! Keso är ju sjukt gott också.
Nu ska tant lösa lite korsord i väntan på Eurovision Semi 2 :)