Bebismat blir vuxenmat
Testade ett nytt recept på bebismat till Melanie igår, kasslergryta med ananas. Den blev jättegod så vi bestämde oss för att göra samma fast lite "vuxnare" idag :) Den blev supergod! För den (med eller utan bebisar) som vill ha receptet kommer det här;
Bebisreceptet (blev ca 9 portioner)
1 gul lök
1 röd paprika
500 gram kassler
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 syrligt äpple (granny smith)
ca 4 ringar ananas
1 msk chilisås
Hacka löken och tärna paprikan, äpplet och kasslern i små bitar. Skär ananas i mindre bitar och spara lite spad för att eventuellt söta till det lite :)
Bryn löken med paprikan och lägg sedan i resten av ingredienserna. Låt koka en stund tills äppelbitarna mjuknat.
Servera med ris.
Vuxenreceptet
Vi använde 1 klyfta vitlök istället för lök och dubblade alla andra ingredienser från bebisreceptet och skar lite större bitar. Peppra och lägg i chilisås efter egen smak.
Supergott!!!
Bebisreceptet (blev ca 9 portioner)
1 gul lök
1 röd paprika
500 gram kassler
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 syrligt äpple (granny smith)
ca 4 ringar ananas
1 msk chilisås
Hacka löken och tärna paprikan, äpplet och kasslern i små bitar. Skär ananas i mindre bitar och spara lite spad för att eventuellt söta till det lite :)
Bryn löken med paprikan och lägg sedan i resten av ingredienserna. Låt koka en stund tills äppelbitarna mjuknat.
Servera med ris.
Vuxenreceptet
Vi använde 1 klyfta vitlök istället för lök och dubblade alla andra ingredienser från bebisreceptet och skar lite större bitar. Peppra och lägg i chilisås efter egen smak.
Supergott!!!
Kommentarer
Postat av: Stephanie
Det såg gott ut:) Har lagt ut recept på brødet på bloggen nu:) Puss!!
Postat av: Christopher Savara
Vi vill se mera goda recept på din blogg :)
Trackback